LUENTO Ihmisen ja koiran suhde by smartDOG

LUENTO Ihmisen ja koiran suhde

smartDOG

Luento 2h 13.6.2024 klo 18.00. Luento on zoomin kautta ja luennolla voi esittää myös kysymyksiä. Luento on nähtävissä tallenteena kahden viikon ajan liveluennon jälkeen. 

Tämä luento saa kuulijan todella pohtimaan omaa suhdettaan koiraansa. Milloin on omistaja tyytyväinen koiraansa? Onko koiran tai omistajan persoonallisuudella merkitystä tähän? Entä millaisia kiintymyssuhteita muodostuu omistajan ja koiran välille - voiko omistaja olla ahdistuneesti kiintynyt koiraansa? Onko roduilla eroa siinä, miten paljon omistajan persoonallisuus tai temperamentti vaikuttaa koiran käytökseen? Luennolla käydään myös läpi uusia teorioita ja tutkimuksia koira "vanhemmuudesta". Ihmisvanhemmuudessa tiedetään jo hyvin miten erilaiset vanhemmuustyylit vaikuttavat lapsen kehitykseen, ja minkälaiset vanhemmuustyylit ovat parhaimpia lapsen kehityksen kannalta. Koiran ja omistajan suhde on ollut suuressa myllerryksessä viime vuosina, ja erilaisista kasvatustyyleistä keskustellaan paljon. Koiran ja omistajan suhde muistuttaa todella paljon vanhemman ja lapsen suhdetta - voimmeko oppia jotain näistä? 

Luennoitsija: Katriina Tiira, (FT, eläinten käyttäytymistieteen dosentti, ja smartDOG testien kehittäjä), on tehnyt tutkimusta koirien käyttäytymisestä v. 2008 alkaen. Katriina on tutkinut koiran käyttäytymisen ja persoonallisuuden perinnöllistä taustaa, sekä mm. pelokkuuteen vaikuttavia ympäristötekijöitä. Viimevuosina Katriinan tutkimus on keskittynyt koirien kognitiivisiin ominaisuuksiin. Katriinalla on vahvan koiratutkimustaustan lisäksi, myös poikkeuksellisen laaja käytännön kokemus niin lemmikki-, kuin työkoirienkin testaamisesta ja luonteen arvioimisesta, sekä myös koirien kouluttamisesta ja kilpailemisesta. Katriinan luennoille on tyypillistä se, että ne perustuvat uusimpaan tutkittuun tietoon koiran käyttäytymisestä, eli niitä päivitetään aina uusimman tutkimustiedon mukaan. 

LUENTO Ihmisen ja koiran suhde
32,00 €

sis. ALV 24 %